Autisme en autorijden

Iemand met autisme, PDD NOS of het Syndroom van Asperger kan heel goed en veilig leren autorijden. Alleen op een andere manier.

De instructeurs van Autorijschool Rood hebben veel kennis en ervaring om mensen met autisme, PDD NOS of Asperger rijles te geven. Onze lessen hebben een vaste structuur en bouwen we in een rustig tempo op.  Zo krijg je alle tijd en rust om inzicht te krijgen in verschillende verkeerssituaties. We geven extra uitleg of herhalen wat je eerder leerde, net zo lang totdat je iets onder de knie hebt. Mocht je even in de war raken of het overzicht verliezen, dan lossen we dat samen met geduld, veel uitleg en wat humor luchtig op.

Wij snappen namelijk heel goed dat jij het lastig vindt om informatie snel te verwerken en in het verkeer direct een goede beslissing te nemen. Wat zie je gebeuren op de weg om je heen en hoe reageer je daarop? En hoe handel je het beste bij bepaald gedrag van die fietser, voetganger of vrachtwagen? Op een relaxte manier zorgen we ervoor dat je je prettig voelt in de les zodat je er optimaal van kunt profiteren.  Zo kun je met autisme of verwante aandoeningen zoals PDD NOS of het Syndroom van Asperger net zo goed leren autorijden als ieder ander.

proefles aanvragen