Rijbewijs BE halen

In 1 dag je rijbewijs BE? Wil je een aanhanger trekken? Haal je Rijbewijs BE bij Autorijschool Rood uit Katwijk. Al voor €599,- inclusief examen.

Je wilt verhuizen, een paardentrailer trekken, meubels ophalen bij een grote Zweedse meubelzaak of voor je werk moeten regelmatig spullen vervoerd worden die niet in een auto passen. Hoe makkelijk is het dan om een aanhanger achter de auto te hangen. In Nederland is het in sommige situaties verplicht om een Rijbewijs BE (aanhanger rijbewijs) te hebben wanneer u een aanhanger trekt. Bij Autorijschool Rood haal je dit rijbewijs al in 1 of 2 dagen.

Dagcursus

€ 599,-

Dit pakket bevat:
6 uur rijles
Rijexamen

Meer informatie

2 daagse cursus

€ 699,-

Dit pakket bevat:
8 uur rijles
Rijexamen

Meer informatie

Geen zin in een pakket?

Bij Autorijschool Rood kun je ook losse lessen volgen voor het aanhanger rijbewijs. De prijs van een losse les is €60,- per uur. Uiteraard wordt je door ons opgehaald op het afgesproken adres.

Los rijexamen?

Examen doen voor je Rijbewijs BE? Bij Autorijschool Rood vragen wij het examen voor je aan voor €300,-. Wij zorgen dat de auto, natuurlijk met aanhanger, voor het examen klaarstaat bij het CBR.*

Lesauto

Rijbewijs BE Aanhanger trekhaak cursusDe rijlessen voor het Rijbewijs BE doen je in een BMW 2-serie. Deze automaat heeft een fijne trekkracht zodat de aanhanger goed meekomt. Daarnaast is deze auto fijn voor langere ritten wat fijn is als je een dagcursus of 2-daagse cursus voor je aanhanger rijbewijs volgt.

Wanneer heb ik een Rijbewijs BE nodig?

In Nederland mag je in een aantal gevallen een aanhanger of caravan trekken als je in het bezit bent van alleen een rijbewijs B. Daarvoor gelden twee voorwaarden:

1. De aanhangwagen mag totaal (massa leeg voertuig + laadvermogen) niet zwaarder zijn dan 750 kg,

2. De aanhangwagen mag zwaarder zijn dan 750 kg. Voorwaarde is dat de toegestane maximum massa van de totale combinatie (trekkend voertuig pus aanhangwagen) niet meer dan 3500 kg is.

Voor beide voorwaarden geldt dat het werkelijk te trekken gewicht niet zwaarder mag zijn dan het trekvermogen van de auto. Het trekvermogen staat op het Voertuigbewijs. In alle andere gevallen is een BE of B+ rijbewijs verplicht.

Hoe dit in het buitenland is geregeld kunt u achterhalen bij de buitenlandse instanties.
Bron: CBR

Meer informatie over het Rijbewijs BE?

Uitgebreide informatie over regels voor het aanhanger rijbewijs vindt je in deze download.

*Reservering praktijkexamen is excl. gezondheidsverklaring. Deze dien je zelf in te vullen bij het CBR voordat we het examen kunnen reserveren en kost ongeveer €35,-