Dagcursus Rijbewijs BE

Dagcursus E achter B

€ 599,-

Dit pakket bevat:
6 uur rijles
Examen

« terug naar overzicht pakketten

Je aanhangerrijbewijs in 1 dag

Wanneer je kiest voor een dagcursus bij Autorijschool Rood is het belangrijk dat je een complete dag in je agenda reserveert. Grote voordeel is dat je aan het eind van de dag je Rijbewijs BE op zak hebt. Kortom je mag een aanhanger gaan trekken. De dagcursus ziet er als volgt uit:

8:00 tot 12:00 uur

We komen je ophalen met de auto inclusief aanhanger een gaan 4 uur lessen. Om 12:00 gaan we een uurtje met pauze.

13:00 tot 15:00 uur

We gaan weer verder met de cursus en we komen rond 15:00 uur aan bij het CBR waarna je examen gaat doen.

16:15 uur

Rond deze tijd ben je klaar met het rijexamen. En heb je het papiertje op zak.*

*Uiteraard zul je tijdens het examen aan de regels van het normale rijbewijs moeten houden, anders ben je alsnog gezakt en zul je opnieuw examen moeten doen.

Inschrijven dagcursus E achter B

Voornaam:
Achternaam:
E-mailadres:
Telefoonnummer:

 

* Wat is een eigen verklaring?

Wil je praktijkexamen doen voor een autorijbewijs? Dan beoordeelt het CBR of je rijgeschikt bent. Dat wil zeggen: geestelijk en lichamelijk in staat om te rijden. Dat is belangrijk voor de verkeersveiligheid. Het CBR stelt je hiervoor een aantal vragen over je gezondheid. Deze vragen staan op het formulier ‘Eigen verklaring’. De kosten voor deze eigen verklaring zijn € 25,- los. Ons dagcursuspakket is inclusief deze eigen verklaring.

Wanneer moet ik het Rijbewijs BE hebben?

In Nederland is het in de meeste situaties verplicht om een Rijbewijs BE (aanhanger rijbewijs) te hebben wanneer je een aanhanger trekt. Het rijden met een aanhangwagen is met een goede begeleiding van je instructeur niet lastig. Wanneer de aanhanger meer dan 750 kilo weegt (leeggewicht + laadvermogen) en de auto plus aanhanger samen meer dan 3500 kilo wegen, dan moet je in het bezit zijn van een aanhangwagen rijbewijs ofwel het BE rijbewijs. Met bovenstaand pakket haal je dit rijbewijs al in 1 dag!