Je rijangst overwinnen?

rijangst overwinnen met cursus van rijschool roodBen je in bezit van een rijbewijs, maar heb je een tijd geen auto gereden? Laat jij je liever rijden dan dat je zelf rijdt, of verzin je excuses om niet te rijden omdat je bang bent? Misschien is het tijd om je rijangst te overwinnen. Met ons speciale pakket helpen wij je stap voor stap weer de weg op. Is dat wat je graag wilt? Volg dan onze cursus en overwin je rijangst!

Overwin je rijangst

Dit pakket bevat:

2 uur gratis intakegesprek
5 x 2 uur rijangstbegeleiding

Verreweg de meeste personen met rijangst hebben dit pakket nodig om er goed vanaf te komen.

Aanmelden

Aanmelden Pakket

Wij jij je rijangst overwinnen? Schrijf je hieronder in voor een gratis intakegesprek en wij nemen contact met je op.

Voornaam:
Achternaam:
E-mailadres:
Wil je iets extra's melden?

 

(intakegesprek is gratis bij afname van rijangstpakket, anders bedragen de kosten €90,-)

Rijangst en oorzaken

Sommige mensen durven niet zo goed de weg op of zijn zelfs ronduit angstig op de weg. Het probleem kan ook specifieker zijn. Sommigen zijn bang op de snelweg, anderen rijden liever niet door tunnels en/of bruggen en weer anderen durven niet in te halen. Er zijn veel mogelijke oorzaken. Misschien heb je al jaren niet meer gereden of het je een vervelende ervaring zoals gehad een (bijna) ongeluk.

Wat de reden ook is; het probleem is met wat extra begeleiding meestal prima op te lossen. Onze cursus laat je (langzaam) weer wennen aan het verkeer, waardoor je weer zelfverzekerd in je auto stapt. Alle aspecten van het rijden worden weer geoefend, zoals het rijden binnen en buiten de bebouwde kom, het naderen, oversteken en afslaan bij kruisingen en het nemen van rotondes. Ook het rijden op 80 km-wegen, autowegen en autosnelwegen. Het wisselen van rijbaan en in- en uitvoegen word geoefend. Daarnaast is er aandacht voor fileparkeren, voor- en achteruit in parkeervakken, keren en achteruit de bocht om rijden.

Stap voor stap je rijangst overwinnen

Dagelijks hebben we met veel leerlingen te maken en brengen we heel wat uurtjes door op de weg. In onze stap voor stap methode praten we eerst over jouw angst. Waar komt het vandaan, hoe diep zit het. Hierna delen we onze ervaringen met jou. We duwen jou niet de auto maar maken eerst alles bespreekbaar. Pas als wij denken dat je er klaar voor bent stappen we in de auto en gaan we met de basis beginnen en daarna langzaam weer de bijzondere verrichtingen. We maken je weer een zelfverzekerde automobilist.

Rijinstructeur+

icoon-rplusOp dit moment is onze instructeur Dirk in bezit van het diploma Rijinstructeur+. Dat houdt in dat ik mensen met rijangst begeleidt de weg (weer) op te gaan. Rationele angst hebben we hard nodig om te kunnen overleven. Rijangst is irrationeel, maar voelt echt, en door de juiste kennis en ervaring leer je anders naar de angst te kijken en leer je er mee om te gaan. Ik leer mensen met rijangst het vertrouwen te krijgen in zichzelf en het verkeer, zodat ze uiteindelijk (weer) zelfstanding de weg op kunnen gaan.

Heb je toch nog wat vragen? Bel ons dan even op 0630767674. Je kan ook een berichtje achterlaten via de contactpagina.