Ga naar de inhoud

Autorijlessen volgen bij leerproblemen

Sommige mensen leren nieuwe dingen gemakkelijker dan anderen. Als je wat minder snel nieuwe vaardigheden leert, kan dat komen door verschillende redenen. Denk bijvoorbeeld aan impulsief gedrag, moeite hebben met lezen door dyslexie of moeite met plannen en overzicht houden. Wanneer jij jezelf herkent jij jezelf in een van deze punten is de kans groot dat onze werkwijze perfect bij je past. Op deze pagina leggen we dat graag aan je uit.

Wat kun je verwachten

Stap 1: Gezondheidsverklaring

Je vult een gezondheidsverklaring in bij het CBR. Dit is een verklaring om te bepalen of je fysiek en mentaal geschikt bent om te rijden. Op de website van het CBR vind je hier meer informatie over.

Stap 2: Controle door CBR Arts

Een arts van het CBR controleert je gezondheid. Deze controle heeft als doel om duidelijk te krijgen of je mag gaan autorijden.

Stap 3: Je eerst rijlessen

In een periode van 2 tot3 maanden krijg je ongeveer 20 rijlessen. Tijdens deze rijlessen leren wij je de basisvaardigheden van het autorijden. Hiermee bereiden we je voor op stap 4.

Stap 4: Rijtest bij het CBR

Je gaat een test doen bij het CBR. In deze test wordt gekeken of je geschikt bent om deel te nemen aan het verkeer. Maak je geen zorgen: Deze test wordt door onze leerlingen 100% positief afgerond.

Stap 5: Theorielessen voor jou alleen

Je volgt theorielessen samen met je instructeur. Hierbij zijn geen andere leerlingen en krijg je dus alle aandacht. Dit zorgt ervoor dat je goed voorbereid bent op het theorie-examen.

Stap 6: Overige rijlessen

Je volgt de overige rijlessen. Meestal zijn dit er ongeveer 30. Blijkt dat je meer lessen nodig hebt dan geven we dat tijdig aan zodat jij weet waar je aan toe bent.

En nu richting het examen

Stap 7: Voorbereiding op je theorie-examen

We begeleiden je stap voor stap bij de voorbereiding op je theorie-examen. Zo zorgen we dat je de stof goed begrijpt.

Stap 8: Theorie-examen doen én slagen

Jij gaat het theorie-examen goed voorbereidt in na alle voorbereidingen en slaagt. Daar gaan we samen aan werken!

Stap 9: Voorbereiding op je tussentijdse toets

We bereiden je voor op de tussentijdse toets. Dit helpt je om alvast te wennen aan de omstandigheden van het praktijkexamen zodat je weet wat je kunt verwachten.

Stap 10: Je gaat examen doen

Als laatste ga je natuurlijk het praktijk examen doen. Hier komt alles samen. Jouw mooie resultaten laten zien dat het goedkomt en jij kan met zekerheid het examen gaan doen.

Start met vertrouwen aan jouw rijopleiding!

Bij Autorijschool Rood begrijpen we dat leerproblemen je rijlessen uitdagend kunnen maken. Daarom bieden wij gespecialiseerde begeleiding die is afgestemd op jouw unieke behoeften. Of je nu last hebt van faalangst, ADHD, autisme of andere leerproblemen, ons geduldige en ervaren team staat klaar om je te helpen. We zorgen voor een veilige, ondersteunende omgeving zodat je vol vertrouwen de weg op kunt. Laat je leerproblemen je niet tegenhouden – samen zorgen we ervoor dat je je rijbewijs behaalt!

Kenmerken Leerproblemen

  • Intensieve begeleiding met veel persoonlijke aandacht
  • Geduldige instructeurs met een bak aan ervaring
  • Persoonlijke theorielessen in een huiselijke omgeving
  • Speciaal theorie- en praktijkexamen

Begin ontspannen met een proefles

Veelgestelde vragen

Mijn zoon of dochter heeft een diagnose zoals ADHD, ADD of autisme of andere. Hoe kan mijn kind zijn rijbewijs halen?

Geen zorgen! Bij Autorijschool Rood hebben we ervaring met leerlingen die ADHD, ADD, autisme of andere leerstoornissen hebben. Onze instructeurs zijn geduldig en passen de lessen aan op het tempo en de behoeften van jouw kind. We zorgen ervoor dat ze zich comfortabel voelen en zelfvertrouwen opbouwen tijdens het rijden. Zo helpen we hen veilig en succesvol hun rijbewijs te behalen.

Meer informatie vind je op deze pagina

Heb ik altijd een vaste instructeur?

Bij Autorijschool Rood heb je een vaste instructeur. Er zijn uitzondering wanneer deze ziek is of afwezig door vakantie. Je krijg dan les van een vervangende instructeur.

Hoe lang duurt een rijles ongeveer?

Standaard 60 minuten maar je kan ook blokuren afspreken met je instructeur.

Hoe lang kan ik gebruik maken van mijn lespakket?

Je lespakket is in principe geldig zonder einddatum. Het kan wel zo zijn dat de lesprijzen stijgen vanwege toenemende kosten zoals brandstof-, personeel- en CBR-kosten.

Ben jij na 12 maanden nog niet geslaagd en zijn onze tussentijds prijzen aangepast? Dan verrekenen wij het verschil met jou.

Rekenvoorbeeld:
Na 12 maanden nog 13 lessen over. En de prijs is met €2 per les gestegen.
Het verschil van (13 x €2) = €26,- verrekenen we met jou voordat je rijexamen gaat doen.

Hoeveel keer per week les je bij Autorijschool Rood?

Standaard volg je één rijles per week. Wanneer je dit graag wilt of wanneer blijkt het soms toch wat moeizaam gaat kunnen we je adviseren om 2x per week (of misschien wat meer) lessen te volgen.

Hoeveel rijlessen heb ik nodig?

Tijdens onze autorijlessen komen we in aanraking met veel verschillende soorten leerlingen. Iedereen is anders, reageert anders en daardoor heeft de één meer lessen nodig dan de ander, daarom krijgt iedere nieuwe leerling een proefles. Tijdens deze proefles brengen we in beeld welke rijopleiding het beste bij jou past en waarom.

Vraag je proefles aan

Kan ik mijn lespakket ook in delen betalen?

Ja, dat is mogelijk. Dit kan in (maximaal) 3 gelijke termijnen. Wel rekenen we een termijnvergoeding van € 50,- voor de administratie werkzaamheden. De eerste termijn is wat hoger vanwege de BTW en de termijnvergoeding. De overige 2 termijnen vallen lager uit.

Kan ik ook in het weekend autorijlessen volgen?

Ja, we geven ook in het weekend rijlessen.