Ga naar de inhoud

Rijbewijs BE (aanhanger)

In 1 dag je rijbewijs BE? Wil je een aanhanger trekken? Haal je Rijbewijs BE bij Autorijschool Rood. Al voor €780,- inclusief examen

Je wilt verhuizen, een paardentrailer trekken, meubels ophalen bij een grote Zweedse meubelzaak of voor je werk moeten regelmatig spullen vervoerd worden die niet in een auto passen. Hoe makkelijk is het dan om een aanhanger achter de auto te hangen. In Nederland is het in sommige situaties verplicht om een Rijbewijs BE (aanhanger rijbewijs) te hebben wanneer je een aanhanger trekt. Bij Autorijschool Rood haal je dit rijbewijs al in 1 dag.

Rijbewijs BE (aanhanger)

780

Per les: €80,-
  • 6 uur rijles
  • Rijexamen
Vraag een gratis proefles aan Terug naar overzicht

Extra informatie

Lesauto

De rijlessen voor het Rijbewijs BE doe je in een BMW 2-serie. Deze automaat heeft een fijne trekkracht zodat de aanhanger goed meekomt.

Wanneer heb ik een Rijbewijs BE nodig?

In Nederland mag je in een aantal gevallen een aanhanger of caravan trekken als je in het bezit bent van alleen een rijbewijs B. Daarvoor gelden twee voorwaarden:

  1. De aanhangwagen mag totaal (massa leeg voertuig + laadvermogen) niet zwaarder zijn dan 750 kg,
  2. De aanhangwagen mag zwaarder zijn dan 750 kg. Voorwaarde is dat de toegestane maximum massa van de totale combinatie (trekkend voertuig pus aanhangwagen) niet meer dan 3500 kg is.

Voor beide voorwaarden geldt dat het werkelijk te trekken gewicht niet zwaarder mag zijn dan het trekvermogen van de auto. Het trekvermogen staat op het Voertuigbewijs. In alle andere gevallen is een BE of B+ rijbewijs verplicht.

Hoe dit in het buitenland is geregeld kunt u achterhalen bij de buitenlandse instanties.
Bron: CBR

Meer informatie over het Rijbewijs BE?

Uitgebreide informatie over regels voor het aanhanger rijbewijs vindt je in deze download.

*Reservering praktijkexamen is excl. gezondheidsverklaring. Deze dien je zelf in te vullen bij het CBR voordat we het examen kunnen reserveren en kost ongeveer €42,-

Vraag je gratis proefles aan

Veelgestelde vragen

Een andere of persoonlijke vraag?

Vraag hem hier!

Hoe oud moet ik zijn om mijn autotheorie te halen?

Je kunt al theorie-examen doen zodra je 16 bent.

Hoe lang duurt een rijles ongeveer?

Standaard 60 minuten maar je kan ook blokuren afspreken met je instructeur.

Hoeveel rijlessen heb ik nodig?

Tijdens onze autorijlessen komen we in aanraking met veel verschillende soorten leerlingen. Iedereen is anders, reageert anders en daardoor heeft de één meer lessen nodig dan de ander, daarom krijgt iedere nieuwe leerling een proefles. Tijdens deze proefles brengen we in beeld welke rijopleiding het beste bij jou past en waarom.

Vraag je proefles aan

Ik ben 17 jaar, mag ik dan al een proefrijles volgen?

In Nederland mag je rijlessen volgen van 16,5 jaar. Vroeger was dit minimaal 18 jaar. Ook kun je examen doen wanneer je 17 jaar bent. Je moet tot je 18e dan wel begeleid worden tijdens het autorijden. Meer informatie over rijden en examen doen voor je 18e vindt je op de website van 2todrive

Website 2todrive

Ik kan al autorijden, moet ik dan een proefrijles afspreken?

Wanneer je overstapt van een andere rijschool is een proefles bij ons verplicht. We doen dit omdat we dan goed kunnen inschatten hoeveel lessen je nog nodig hebt voordat je examen kunt doen. Een proefles kun je makkelijk aanvragen via onderstaande link

Proefles aanvragen

Een andere of persoonlijke vraag?

Vraag hem hier!