Ga naar de inhoud

Veel gestelde vragen

Bij het inplannen van je rijlessen kunnen er een aantal vragen opkomen, met onze jaren ervaring kunnen wij je alvast de meeste gestelde beantwoorden

Hoe lang duurt een rijles ongeveer?

Standaard 60 minuten maar je kan ook blokuren afspreken met je instructeur.

Hoeveel rijlessen heb ik nodig?

Tijdens onze autorijlessen komen we in aanraking met veel verschillende soorten leerlingen. Iedereen is anders, reageert anders en daardoor heeft de één meer lessen nodig dan de ander, daarom krijgt iedere nieuwe leerling een proefles. Tijdens deze proefles brengen we in beeld welke rijopleiding het beste bij jou past en waarom.

Vraag je proefles aan

Kan ik ook in het weekend autorijlessen volgen?

Ja, we geven ook in het weekend rijlessen.

Hoe kan ik mij aanmelden bij Rood?

Aanmelden doe je via onze aanmeldformulier voor een proefles. Wil je liever iemand spreken? Bel dan naar 06 57 64 55 80. Je kunt ook een Whatsapp bericht sturen

Kan ik ook zonder proefles starten met een rijopleiding

Nee. Iedere leerling start verplicht met een proefles. Dit is belangrijk om goed in te schatten hoeveel lessen jij nodig hebt voor het lespakket. Wel kun je er voor kiezen om losse rijlessen af te nemen.

Ik kan al autorijden, moet ik dan een proefrijles afspreken?

Wanneer je overstapt van een andere rijschool is een proefles bij ons verplicht. We doen dit omdat we dan goed kunnen inschatten hoeveel lessen je nog nodig hebt voordat je examen kunt doen. Een proefles kun je makkelijk aanvragen via onderstaande link

Proefles aanvragen

Ik ben 17 jaar, mag ik dan al een proefrijles volgen?

In Nederland mag je rijlessen volgen van 16,5 jaar. Vroeger was dit minimaal 18 jaar. Ook kun je examen doen wanneer je 17 jaar bent. Je moet tot je 18e dan wel begeleid worden tijdens het autorijden. Meer informatie over rijden en examen doen voor je 18e vindt je op de website van 2todrive

Website 2todrive

Hoe oud moet ik zijn om mijn autotheorie te halen?

Je kunt al theorie-examen doen zodra je 16 bent.

Hoeveel keer per week les je bij Autorijschool Rood?

Standaard volg je één rijles per week. Wanneer je dit graag wilt of wanneer blijkt het soms toch wat moeizaam gaat kunnen we je adviseren om 2x per week (of misschien wat meer) lessen te volgen.

Kan ik mijn lespakket ook in delen betalen?

Ja, dat is mogelijk. Dit kan in (maximaal) 3 gelijke termijnen. Wel rekenen we een termijnvergoeding van € 50,- voor de administratie werkzaamheden. De eerste termijn is wat hoger vanwege de BTW en de termijnvergoeding. De overige 2 termijnen vallen lager uit.

Heb ik altijd een vaste instructeur?

Bij Autorijschool Rood heb je een vaste instructeur. Er zijn uitzondering wanneer deze ziek is of afwezig door vakantie. Je krijg dan les van een vervangende instructeur.

Hoe lang kan ik gebruik maken van mijn lespakket?

Je lespakket is in principe geldig zonder einddatum. Het kan wel zo zijn dat de lesprijzen stijgen vanwege toenemende kosten zoals brandstof-, personeel- en CBR-kosten.

Ben jij na 12 maanden nog niet geslaagd en zijn onze tussentijds prijzen aangepast? Dan verrekenen wij het verschil met jou.

Rekenvoorbeeld:
Na 12 maanden nog 13 lessen over. En de prijs is met €2 per les gestegen.
Het verschil van (13 x €2) = €26,- verrekenen we met jou voordat je rijexamen gaat doen.

Waarom is lessen in een automaat duurder?

Rijlessen volgen in een auto met een automaat is duurder dan een schakelauto. Een auto met een automaat is in de aanschaf duurder en om dat te compenseren zijn lesprijzen per uur hoger.

Mijn zoon of dochter heeft een diagnose zoals ADHD, ADD of autisme of andere. Hoe kan mijn kind zijn rijbewijs halen?

Geen zorgen! Bij Autorijschool Rood hebben we ervaring met leerlingen die ADHD, ADD, autisme of andere leerstoornissen hebben. Onze instructeurs zijn geduldig en passen de lessen aan op het tempo en de behoeften van jouw kind. We zorgen ervoor dat ze zich comfortabel voelen en zelfvertrouwen opbouwen tijdens het rijden. Zo helpen we hen veilig en succesvol hun rijbewijs te behalen.

Meer informatie vind je op deze pagina