Dyslexie

Leren autorijden met dyslexie is goed mogelijk met speciale begeleiding.

Heb je last van dyslexie, dan heb je moeite om woorden goed en snel te lezen en tegelijkertijd te begrijpen. Het is voor jou heel lastig vaardigheden te automatiseren, als vanzelf uit te voeren.

Bij het leren autorijden zal dit vooral bij de theorielessen een extra uitdaging voor je zijn. Omdat dyslexie in onze informatiemaatschappij steeds meer voorkomt, kun je op een aangepaste manier theorie-examen doen. Zo is er een optie om meer tijd te krijgen. Ofwel om een versie met beeld en geluid te maken. Gelukkig heb je in het verkeer ook veel voordeel van jouw creativiteit, inlevingsvermogen en doorzettingsvermogen. Eigenschappen die vaak extra ontwikkeld zijn bij mensen met dyslexie. Twijfel dus niet en schrijf je in voor de gratis proefles

proefles aanvragen


Dyspraxie

Als je last hebt van dyspraxie, dan heb je moeite bij het plannen en coördineren van motorische handelingen. Je fysieke mogelijkheden en beperkingen dus. Dat komt meestal door een ontwikkelingsstoornis bij het verwerken van informatie door de hersenen. Dyspraxie heeft invloed op je hand-oog-coördinatie, ruimtelijke bewustzijn en het korte termijn geheugen. Bij het autorijden zal daarom bijvoorbeeld het schakelen naar een andere versnelling een uitdaging zijn.

Toch is het met dyspraxie goed mogelijk om veilig te leren autorijden, maar op een aangepaste manier.

Samen met jouw rijinstructeur kijken we waar je specifiek tegenaan loopt bij het leren autorijden. Vaak heb je andere eigenschappen die extra ontwikkeld zijn om onhandigheden of dingen die je niet (goed) kunt, te compenseren. De rijinstructeurs van Autorijschool Rood hebben de kennis en ervaring om jou hierin goed te begeleiden. Zo kan jij straks zelfverzekerd en veilig de weg op.

proefles aanvragen